Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα και την όψη “φλοιού πορτοκαλιού” και αποκτήστε σφριγηλό και σφιχτό δέρμα με συνεδρίες μεσοθεραπείας με τα πλέον κατάλληλα κοκτέιλ μεσοθεραπείας

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για μια ιατρική πράξη κατά την οποία εισάγονται στο δέρμα κοκτέιλ περισσοτέρων της 1 (συνήθως) ουσιών (Υαλουρονικό Οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία).Ονομάζεται έτσι γιατί η εφαρμογή της γίνεται στον ενδιάμεσο ιστό ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο λίπος. Κάτι τέτοιο επιτυγχάνεται μόνο κατάλληλες σύριγγες και βελονίτσες , συνεπώς οι όροι «μη επεμβατική μεσοθεραπεία» και «μη ενέσιμη μεσοθεραπεία» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική μεσοθεραπεία. ενώ το όποιο αποτέλεσμά τους είναι αισθητά υποδεέστερο εκείνου της ενέσιμης θεραπείας που γίνεται από Πλαστικό Χειρουργό.

Ποιες οι κυριότερες ενδείξεις για μεσοθεραπεία στο σώμα;

  • αφυδάτωση (ιδιαίτερα του ντεκολτέ και των χεριών)
  • απώλεια σφρηγιλότητας/χαλάρωση δέρματος
  • δυσχρωμίες/πανάδες
  • τοπικο πάχος
  • κυτταρίτιδα

Πώς γίνεται η εφαρμογη;

Η Μεσοθεραπεία όπως έχει ήδη τονιστεί είναι ενέσιμη θεραπεία.

Αναλόγως του προβλήματος που θέλουμε να διορθώσουμε ενίουμε μικρή ποσότητα του κατάλληλου κοκτεϊλ (βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα, υαλουρονικό οξύ) στο μεσόδερμα με τη βοήθεια βελόνας.

Αυτές οι πολύ μικρές δόσεις πραγματοποιούνται με πολύ λεπτές βελόνες (30-32 G). Οι βελόνες εισέρχονται στο δέρμα σε υπερβολικά κικρό βάθος (1-3 mm).

Σε ποιες περιοχές του σώματος γίνεται;

Η διαδικασία της γήρανσης είναι ένα φαινόμενο που προσβάλει το δέρμα μας σαν σύνολο. Μπορούμε λοιπόν να εφαρμόσουμε την αντιγηραντική ασπίδα προστασίας που προσφέρει η μεσοθεραπεία και και σε άλλα σημεία του σώματος εκτός από το πρόσωπο όπως στο λαιμό, στα χέρια ή το ντεκολτέ. Σε ειδικές περιπτώσεις όπως τοπικό πάχος, κυτταρίτιδα, χαλάρωση στα πόδια ή στην κοιλιά μεσοθεραπεία εφαρμόζεται και σε αυτές τις περιοχές.

Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία και κάθε πότε επαναλαμβάνονται;

Η εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 με 30 λεπτά και εξαρτάται από την έκτασης της περιοχής του σώματος στο οποίο θα εφαρμοστεί.

Κάθε άτομο είναι διαφορετικό και κάθε κατάσταση απαιτεί εξατομικευμένη αντιμετώπιση. Παρ’ όλα αυτά αν θέλαμε να θέσουμε έναν γενικό κανόνα η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 7-10 ημέρες τους πρώτους 2 μήνες (συνολικά 4-6 εφαρμογές) και ύστερα ανά τρείς με τέσσερις μήνες περίπου ανάλογα με το πρόβλημα και το βαθμό του προβλήματος.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Η απάντηση ποικίλλει αναλόγως ένδειξης. Έτσι, π.χ. για αποκατάσταση της λάμψης του προσώπου αρκούν 3 συνεδρίες, ενώ για σύσφιξη ή κύτταρίτιδα μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 12.

Είναι επώδυνη η εφαρμογή;

Αυτό συμβαίνει γιατί αφενός οι βελόνες είναι σχεδιασμένες ειδικά για αυτό το σκοπό και είναι εξαιρετικά λεπτές και αφεταίρου διότι πριν από κάθε εφαρμογή επαλείφουμε το πρόσωπο με μια ειδική αναισθητική αλοιφή (XYLOCREAM, EMLA) για περίπου 40-50 λεπτά κάτι που επίσης βοηθά πολύ στο να μην πονά σχεδόν καθόλου το τσίμπημα από τη βελόνα. Mε αυτόν τον τρόπο η διαδικασία καθίσταται σχεδόν ανώδυνη.