ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ (INTRALIPOTHERAPY)

Η μέθοδος της μη επεμβατικής λιποδιάλυσης δεν είναι καινούρια σαν ιδέα. Πριν από περίπου 10 χρόνια έκανε την εμφάνισή της μία μέθοδος διαδερμικής λιποδιάλυσης που βασιζόταν σε πολλαπλές εγχύσεις κάθετα στο δέρμα (με τεχνική σαν μεσοθεραπεία) διαφόρων λιπολυτικών ουσιών (κυρίως Φωσφατιδυλχολίνης/PPC) για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Τα μειονεκτήματα αυτών των θεραπειών ήταν ότι αποτελούσαν διαλύματα πολύ «τοξικά» όχι μόνο για το λίπος, αλλά και για το ίδιο το δέρμα, με αποτέλεσμα συχνά ασυμμετρίες στα σημεία που εφαρμοζόταν, απαιτούσαν περισσότερα από 40 «τσιμπήματα» κατά μέσο όρο για κάθε περιοχή, αλλά και προκαλούσαν συχνά ερυθρότητα μέχρι και, σε ακραίες περιπτώσεις, νεκρώσεις δέρματος. Τέλος, τα αποτελέσματα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με αποτελέσματα μιας λιποαναρρόφησης, που απαιτεί όμως νάρκωση και αποτελεί επεμβατική μέθοδο.

Η νέα μέθοδος της μη επεμβατικής λιποδιάλυσης (Intralipotherapy) αποτελεί το πρώτο εγκεκριμένο ενέσιμο ιατρικό διάλυμα για την μη χειρουργική θεραπεία τοπικών αποθεμάτων λίπους και στηρίζεται σε συγκεκριμένο πρωτόκολλο έγχυσης στον λιπώδη ιστό μέσω επιλεκτικής διείσδυσης ειδικού λιπολυτικού διαλύματος.

Παρουσιάζει σημαντικότατα πλεονεκτήματα σε σχέση με την παλιότερη τεχνική:

  • έχει ελεγχόμενη δράση 1-2 χιλιοστών διαμέτρου γύρω από τον ιστό όπου εγχύεται με αποτέλεσμα να απομακρύνει ομοιόμορφα και αρμονικά τη συσσώρευση λίπους και δεν διαχέεται ανεξέλεγκτα όπως το PPC στο παρελθόν.
  • είναι η μόνη πιστοποιημένη θεραπεία λιποδιάλυσης (CE mark)
  • έχει αποτελέσματα που μπορούν να συγκριθούν με λιποαναρρόφηση
  • χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ για κάθε περιοχή και όχι 40-50 όπως στην περίπτωση του PPC, που συνεπώς άφηνε περισσότερη ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ στο δέρμα κατά την έξοδο της βελόνας & προκαλούσε έτσι περισσότερες παρενέργειες.
    η εφαρμογή δύναται να φτάσει σε όλα τα επίπεδα του λιπώδους ιστού (από 12 χιλιοστά ως και 50 χιλιοστά βάθος) ανάλογα με την ποσότητα του λιπώδους ιστού
  • μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε ποσότητα συσσωρευμένου λίπους του σώματος, τόσο σε άντρες (προγούλι, γυναικομαστία, πλαινά κοιλιάς, μηροί) όσο και σε γυναίκες (κοιλιά, μηροί, περιφέρεια, γλουτοί, γόνατα, μπράτσα)
    ακόμα και σε λάθος έγχυση δεν μπορεί να προκαλέσει νέκρωση δέρματος, κάτι που το καθιστά απόλυτα ασφαλές.

Η μέθοδος εφαρμόζεται σε συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από το σημείο του σώματος και το βαθμό της συσσώρευσης του λίπους. Αναλόγως ενδείξεων απαιτούνται από μία συνεδρία (προγούλι) μέχρι και 7 (κοιλιακή χώρα με μεγάλη ποσότητα λίπους). Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται ανά 21-25 ημέρες και η πρώτη αξιολόγηση του αποτελέσματος γίνεται στις 42 ημέρες (δηλαδή ακριβώς πριν από την τρίτη συνεδρία).

Στις φωτογραφίες παρακάτω περιγράφεται ο εκάστοτε αριθμός θεραπειών για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα: