Με το πέρασμα του χρόνου, η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, η βαρύτητα και οι βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία εμφανίζονται στο πρόσωπο και στο λαιμό μας.

Τα ζυγωματικά εμφανίζονται επίπεδα και η νεανική όψη του προσώπου χάνεται. Η γραμμή του σαγονιού χαλαρώνει και βαθιές ρυτίδες εμφανίζονται περιστοματικά. Ο λαιμός συνήθως εμφανίζει χαλαρότητα.

Το facelift, συχνά συνοδεύεται με την ανόρθωση του λαιμού και είναι από τις πιο αποτελεσματικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση της φυσικής διαδικασίας γήρανσης του προσώπου και του λαιμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο ιατρείο ο ιατρός θα συζητήσει μαζί σας για τους στόχους και τις προσδοκίες σας και θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία ή των συνδυασμό των θεραπειών για εσάς. Στόχος μας είναι να αισθάνεστε και να δείχνετε ξεκούραστη, ανανεωμένη και φυσική.

Ιδανικοί υποψήφιοι για facelift είναι οι ασθενείς που επιθυμούν να βελτιώσουν:

  • Χαλάρωση του δέρματος του προσώπου
  • Τις βαθιές ρυτίδες που σχηματίζονται στα πλάγια της μύτης και επεκτείνονται στη γωνία του στόματος και παρακάτω, σχηματίζοντας τις αποκαλούμενες “ρινοπαρειακές πτυχές” και τις “γραμμές πικρίας” (Marionette lines). Εξαιτίας αυτών επηρεάζεται και το οβάλ του προσώπου, το οποίο ασαφοποιείται.
  • Τη χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού.

Τι είναι το facelift?

Το facelift είναι μια χειρουργική μέθοδος η οποία μειώνει το περιττό δέρμα κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει νεότερο.

Κατά τη γήρανση του προσώπου χάνεται όχι μόνο η σπαργή του δέρματος αλλα επίσης μειώνεται η οστική μάζα του προσώπου.

Ένα παραδοσιακό facelift αρχίζει με τομή από το τριχωτό της κεφαλής κροταφικά , επεκτείνεται μπροστά και γύρω από τα αυτιά για να καταλήξει στο τριχωτό της κεφαλής πίσω από αυτά. Η τομή ενός mini- facelift συνήθως διενεργείται μόνο γύρω από τα αυτιά.

Εάν συμπεριλαμβάνεται και ανόρθωση λαιμού στη θεραπεία σας, μια μικρή τομή θα γίνει κάτω από το πηγούνι. Μέσω αυτών των τομών, γίνεται στήριξη των υποκείμενων μυών του προσώπου και του λαιμού. Το λίπος επανατοποθετείται ή μεταφέρεται όπου χρειάζεται και το περιττό δέρμα αφαιρείται και επανασυρράπτεται για να δημιουργηθεί ξανά το περίγραμμα και η νεανική όψη.

Πρόσθετες επεμβάσεις οι οποίες μπορεί να απαιτούνται για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων περιλαμβάνουν: ανόρθωση λαιμού, βλεφαροπλαστική, αυτόλογη έγχυση λίπους, ανόρθωση μετώπου και ανόρθωση φρυδιών. Επίσης το facelift μπορεί να συνδυαστεί και με μη επεμβατικές μεθόδους που βελτιώνουν την όψη του δέρματος, όπως Botox, Υαλουρονικό Οξύ, PRP και laser.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Το facelift (ρυτιδεκτομή) είναι η ιδανική λύση για όσες/όσους θέλουν να αποκτήσουν νεανική εμφάνιση, χωρίς να πρέπει να επαναλαμβάνουν μη επεμβατικές θεραπείες σε διαστήματα κάποιων μηνών. Η διάρκεια του αποτελέσματός του είναι για περίπου 10 χρόνια. Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται σε ιδιωτική κλινική πλήρως εξοπλισμένη και ο χρόνος ανάρρωσης καθώς και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ελάχιστος. Όταν οι γάζες σας αφαιρεθούν μετά από 3-5 ημέρες θα είστε σε θέση να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας χρησιμοποιώντας make up για να καλύψετε πιθανούς μώλωπες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 6-7 ημέρες.