LPG® ENDERMOLOGIE (ΣΥΣΦΙΞΗ/ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ/ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ)

Το πιο γρήγορο αδυνάτισμα παγκοσμίως, απο την LPG®

Η τεχνική Endermologie® της LPG είναι η πρώτη, παγκοσμίως κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία, που έχει ως στόχο τη μείωση της κυτταρίτιδας και του παγιδευμένου κάτω από το δέρμα επιφανειακού λίπους.

Επίσης, η θεραπεία Endermologie® ήταν η πρώτη ιατρική θεραπεία που εγκρίθηκε από το F.D.A. για τη μείωση της κυτταρίτιδας και τη μη επεμβατική λιπογλυπτική. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά της έχουν αποτελέσει το αντικείμενο πολλαπλών κλινικών ερευνών, ενώ παράλληλα πολλές έρευνες και επιστημονικές μελέτες σε εξέλιξη συνεχίζουν να επιδεικνύουν σημαντικά αποτελέσματα και υπόσχονται πολλά περισσότερα.

Η μηχανοποίηση και η κινητοποίηση του ιστού (είτε συνδετικού είτε μυϊκού) βρίσκει έδαφος σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών και φυσιοθεραπευτικών εφαρμογών:

Εφαρμογή πρωτοκόλλων αισθητικής ιατρικής (Endermologie®):

Α) Κυτταρίτιδα

– Μαλακή κυτταρίτιδα

– Ινώδης κυτταρίτιδα

– Λιπώδης (συμπαγής) κυτταρίτιδα

Β) Μη επεμβατική λιπογλυπτική

Γ) Τοπικό πάχος

Δ) Επιδερμική χαλάρωση

E) Οιδηματώδεις καταστάσεις – κατακρατήσεις λόγω φλεβικής ανεπάρκειας

ΣΤ) Αποθεραπεία μετά από λιπαναρρόφηση

Εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων (Endermo-Therapy®):

Α) Βέλτιστη επούλωση μετατραυματικών, μετεγκαυματικών και μετεγχειριτικών ουλών είτε σε φλεγμονώδη είτε σε μη φλεγμονώδη κατάσταση.

Β) Παροχέτευση κατακρατήσεων – Φλεβική ανεπάρκεια (Σύνδρομο των κουρασμένων κάτω άκρων)

Γ) Λεμφοίδημα

Δ) Δυσκαμψία (φλεγμονώδης ή ινώδης)

Ε) Τραυματικό οίδημα

ΣΤ) Μυϊκή ένταση

Εφαρμογή φυσιοθεραπευτικών πρωτοκόλλων (EndermoSport®):

Α) Μυϊκoί σπασμοί

Β) Δύσκαμπτες αρθρώσεις

Γ) Μυϊκές βλάβες

Δ) Βλάβες τενόντων-συνδέσμων

Ε) Επίπονες δυσλειτουργικές ασθένειες (oσφυαλγία, ισχυαλγία κ.λ.π)

ΣΤ) Μυϊκή προετοιμασία για μέγιστη αθλητική επίδοση

Ζ) Αποθεραπεία μετά από έντονη άσκηση (D.O.M.S)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1.Η κυτταρίτιδα είναι απλά κατακράτηση υγρών?

Όχι, η κυτταρίτιδα (ιατρικά: STF = Superficial Trapped Fat ή EFP = Edematous Fibrosclerotic Panniculopathy) δεν οφείλεται αποκλειστικά στην κατακράτηση υγρών (stasis). Οι κατακρατήσεις που δημιουργούνται κυρίως στo γυναικείο σώμα ευνοούν μεν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αλλά η κυτταρίτιδα δεν είναι μόνο νερό. Επιπλέον της οιδηματώδους κατάστασης που επικρατεί σε υποδόριο επίπεδο (το βαθύτερο στρώμα του δέρματος, κάτω από το χόριο (που είναι πλούσιο σε λιπώδη ιστό), η κυτταρίτιδα αποτελείται, επίσης, από ανώμαλη εναπόθεση λίπους και τοξίνες.

2.Γίνεται να είναι κάποια γυναίκα αδύνατη, αλλά πάραυτα να έχει κυτταρίτιδα?

Βεβαίως, εφόσον η κυτταρίτιδα προέρχεται κυρίως από ορμονικές και κυκλοφορικές διαταραχές (9 στις 10 γυναίκες, μεσογειακού σωματότυπου, έχουν κυτταρίτιδα).

3.Εξαφανίζεται η κυτταρίτιδα με τη δίαιτα?

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στο να διατηρήσετε το δείκτη

του σώματός σας (BMI) και τις υψηλές μεταβολικές ανταλλαγές. Τις περισσότερες φορές όμως η κυτταρίτιδα, η τοπική εναπόθεση λίπους και η φλεβική ανεπάρκεια δεν επηρεάζονται από τη δίαιτα. Παραμένει επομένως και μετά από επιτυχημένες δίαιτες με την επιθυμητή απώλεια βάρους, καθώς βρίσκεται ακόμη παγιδευμένη στα στρώματα της υποδερμίδας.

4.Πώς ακριβώς δημιουργείται η εικόνα της “φλούδας του πορτοκαλιού”?

Καθώς τα λιποκύτταρα υπερδιογκώνονται προς την επιφάνεια του δέρματος, ταυτόχρονα τα διαφραγμάτια του συνδετικού ιστού που τα περιβάλλουν χάνουν το σχήμα τους και εμφανίζουν τάση στα σημεία στήριξής τους στο δέρμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται η εμφάνιση της “φλούδας του πορτοκαλιού”. Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται προκειμένου να περιγράψει την ανομοιογενή κατανομή του λίπους και την υποδόρια διάταση του συνδετικού ιστού.

5.Εφόσον η κυτταρίτιδα είναι λίπος, γιατί δεν εξαφανίζεται με τη σωματική άσκηση;

Η ισοτονική εκγύμναση και η καρδιοαναπνευστική άσκηση στοχεύουν στις μυϊκές καύσεις στα εν τω βάθει επίπεδα του λιπώδους ιστού, αλλά δεν καταπολεμούν την κυτταρίτιδα. Το λίπος της κυτταρίτιδας είναι σε επιφανειακό επίπεδο και έτσι παγιδευμένο που δεν μπορεί να επαναδιοχετευθεί στο κυκλοφορικό σύστημα, ακόμα και όταν το σώμα μας θέλει να αξιοποιήσει τις λιποαποθήκες του. Επομένως, ο οργανισμός μας χρειάζεται ‘βοήθεια’ προκειμένου να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο, να απεγκλωβίσει το παγιδευμένο λίπος και να το χρησιμοποιήσει μέσω του μεταβολισμού.

6.Και πώς ακριβώς επιτυγχάνονται τα αποτελέσματά της θεραπείας Endermologie®;

Η δράση της θεραπείας Endermologie® και της νέας τεχνικής LipomassageTM είναι διπλή: Μηχανοποίηση και Κινητοποίηση με τρόπο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και επιδρά σε τρία στάδια:

α) δράση κατά των κατακρατήσεων. Με εξειδικευμένα πρωτόκολλα θεραπείας, η κεφαλή του συστήματος παροχετεύει τα ‘εμπόδια’ που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ήδη υπάρχουσας κυτταρίτιδας, “γραπώνει” και ανασηκώνει το δέρμα σε ελεγχόμενο επίπεδο μεταξύ των 2 κυλίνδρων, διεγείροντας, έτσι, το κυκλοφορικό σύστημα. Παράλληλα, η δράση των ανεξάρτητων μηχανικών κυλίνδρων των συστημάτων της LPG λειτουργεί καταλυτικά υπέρ της παροχέτευσης των κατακρατήσεων και της αποσυμπίεσης του δέρματος.

β) δράση κατά της όψης της “φλούδας του πορτοκαλιού” με επαναδιέγερση των μεταβολικών ανταλλαγών. Η δερματική επιφάνεια που έχει παραμορφωθεί από την υπερδιόγκωση των λιποκυττάρων υπόκειται σε ασκήσεις “διάτασης” μέσω της δράσης των μηχανικών κυλίνδρων και διεγείρεται από τις κινήσεις αυτών. Έτσι, οι πτυχές του δέρματος γίνονταιπιο ελαστικές και δεν εμποδίζουν πλέον τη λειτουργία του μικρο-κυκλοφορικού συστήματος με τελικό αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο απαλό,

γ) δράση κατά του τοπικού πάχους, βελτιώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος. Τη στιγμή που τα λιποκύτταρα απελευθερώνονται (με τους παραπάνω τρόπους) από την “ασφυκτική” κατάσταση που βρίσκονταν μέχρι πρότινος, ο όγκος των λιποκυττάρων αυτόματα μειώνεται, οι παραμορφωμένες δερματικές πτυχές επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα και έτσι η αντιαισθητική τοπική εναπόθεση λίπους απομακρύνεται.

7.Που αλλού μπορεί να μας βοηθήσει η συγκεκριμένη θεραπεία;

α) αντιμετώπιση των πρησμένων κάτω άκρων. Αυξάνοντας τη φλεβική-λεμφική κυκλοφορία του αίματος με τη βοήθεια της προσομοίωσης της χειρομάλαξης με τρόπο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο. Ο πόνος των κάτω άκρων βαθμιαία εξασθενεί, τα πόδια του ασθενούς νιώθουν αμέσως πιο ανάλαφρα και το πρήξιμο υποχωρεί.

β) της δερματικής χαλαρότητας. Ο δερματικός ιστός λόγω του ότι “αντιδρά” φυσικά στη “γυμναστική” που τον υποβάλλουν τα παραπάνω συστήματα, προωθεί τη διέγερση των ινοβλαστών και κατά συνέπεια την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου. Ως εκ τούτου, η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος βελτιώνεται δραματικά.

γ) της περιόδου της λοχείας. Η θεραπεία Endermologie® βοηθά τις γυναίκες που έχουν πρόσφατα βγει από την περίοδο της κύησης να ανακτήσουν άμεσα τη σιλουέτα τους, μέσω της διέγερσης του ιστού, ώστε να ξεκινήσει και πάλι η φυσιολογική μείωση των πόντων.

δ) του τοπικού πάχους των ανδρών.

8.Πρόκειται για επίπονη θεραπεία;

Η θεραπεία Εndermologie® αποτελεί μία εξατομικευμένη θεραπεία, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε σωματότυπου και δεν πρέπει να πονάει ποτέ.. Η θεραπεία Εndermologie® συνδυάζει τα πραγματικά αποτελέσματα με την απόλαυση ενός χαλαρωτικού και ανανεωτικού μασάζ.

9.Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα της θεραπείας;

Κάθε θεραπεία Εndermologie® διαρκεί περίπου 35 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Χρειάζονται τουλάχιστον 16 συνεδρίες, αλλά μπορούμε να έχουμε εμφανή αποτελέσματα από τις πρώτες 5-6 κιόλας συνεδρίες. Με την πρόοδο, όμως, της θεραπείας, τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται, έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.